γνωμικα

Γνωμικολογικον

Αποφθέγματα, Γνωμικά,  Αφορισμοί, Ρητά, Παροιμίες και άλλα
www.gnomikologikon.gr
 


My "other" sites:

Ζαν-Υβ Κουστώ

Jacques-Yves Cousteau, 1910-1997 , Γάλλος ωκεανογράφος
Ζαν-Υβ Κουστώ βιογραφικόΔιάσημος εξερευνητής, συγγραφέας, φωτογράφος, κινηματογραφιστής. Υπήρξε πρωτοπόρος της ωκεανογραφίας, της υποθαλάσσιας αρχαιολογίας και έρευνας, του ντοκιμαντέρ, της αυτόνομης κατάδυσης.
Ήταν καπετάνιος του θρυλικού «Καλυψώ» που πρωταγωνίστησε σε εκατοντάδες ντοκιμαντέρ με μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον
Η εξερευνητική του δραστηριότητα επισκίασε κάπως την πολύ σημαντική συμβολή του σαν εφευρέτη: Κατασκεύασε μόνος του το 1936 την πρώτη μάσκα καταδύσεων που υπήρξε ποτέ, εμπνευσμένος από τα περίεργα γυαλιά που φορούσαν οι αλιείς μαργαριταριών. Ασχολήθηκε επίσης με την κατασκευή στολής που θα διατηρούσε ζεστό το σώμα του, καθώς και με την κατασκευή συσκευής παροχής οξυγόνου. Ταυτόχρονα έφτιαξε και μια αδιάβροχη θήκη για την κάμερα, ώστε να μπορεί να κινηματογραφεί υποβρυχίως. Με τη βοήθεια του μηχανικού Εμίλ Γκανιάν το 1943 κατάφερε να κατασκευάσει την πρώτη ολοκληρωμένη στολή αυτόνομης κατάδυσης.
H σύγχρονη εικόνα και εξάρτιση του δύτη είναι βασικά επινόηση του Κουστώ. Πριν από αυτόν, «δύτης» σήμανε κάποιος σε ένα σκάφανδρο, όπως αυτό που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί σφουγγαράδες.

Αριθμός Αφορισμών: 5Αναγνώσεις: 3,153

Αφορισμοί

Σε όλη τη διάρκεια της Ιστορίας, ο άνθρωπος έπρεπε να παλεύει με τη Φύση για να επιβιώσει. Σ’ αυτόν τον αιώνα, έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι για να επιβιώσει, πρέπει να την προστατέψει.


άρεσε σε 37
Κάθε φορά που χρησιμοποιώ τη λογική είμαι πολύ απαισιόδοξος. Όταν ακούω την καρδιά μου, όταν ακούω την πίστη μου -και έχω πίστη στον άνθρωπο- γίνομαι πολύ αισιόδοξος.


άρεσε σε 31
Η θάλασσα είναι ο παγκόσμιος υπόνομος.


άρεσε σε 18
Το νερό και ο αέρας, τα δύο ζωτικά ρευστά από τα οποία εξαρτάται όλη η ζωή, έχουν γίνει παγκόσμιοι σκουπιδοτενεκέδες.


άρεσε σε 5
Τελικά τι είναι ένας επιστήμονας; Είναι ένας περίεργος άνθρωπος που κοιτάζει από μια κλειδαρότρυπα, την κλειδαρότρυπα της φύσης, προσπαθώντας να καταλάβει τι γίνεται.


άρεσε σε 4

Widgets με Γνωμικά για την Ιστοσελίδα σας.
Αν θέλετε να ενσωματώσετε στο blog ή στην ιστοσελίδα σας widgets με Γνωμικά που τροφοδοτούνται από τη βάση δεδομένων του Γνωμικολογικού, μπορείτε να τα βρείτε εδώ.


Τα δικά σας σχόλια


comments powered by Disqus


GoogleΠαρόμοιες πηγές

 Κουστώ

 Marco Polo

 Μαγγελάνος 
Δεν απαγορεύεται η αντιγραφή του περιεχομένου της ιστοσελίδας!
To σωστό όμως είναι να αναφέρεται πάντα η πηγή.
Creative Commons License    This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License

2008-2017: Manolis Papathanassiou